Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se
Startsidan
Löneadministration
Koncernredovisning
Redovisning enligt IFRS
Forum om bokföring
Årsredovisning
Belopp och procent
Nyckeltal
Källförteckning
Sekretesspolicy
Länktips

Hjälp oss att fortsätta driva den här hemsidan. En donation behandlas som en vanlig försäljning, skattepliktig för oss och avdragsgill för dig. Vi redovisar moms om 20 % (25 % momssats) på inbetalt belopp, moms om 25 % tillkommer på donerat belopp.
Donera via faktura
Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Sambandet mellan kvalitet och lönsamhet (ekonomistyrning)

Många forskare har visat på att det finns ett positivt samband mellan kvalitet och lönsamhet. Högre kvalitet ger upphov till högre lönsamhet.

Med förbättrad kvalitet får företaget färre reklamationer, färre kassationer, färre omarbetningar och färre störningar. Dessa förbättringar ger kortare ledtider, mindre kostnader och minskat behov av buffertlager.

Förbättrad kvalitet ger också större möjligheter till att ta ut högre priser på marknaden. Förbättrad kvalitet leder därmed till ökade intäkter, lägre kostnader och mindre kapitalbindning, vilket innebär förbättrad lönsamhet.

Förbättrad lönsamhet kan användas till ytterligare satsningar på utökad produktionskapacitet och förbättrad kvalitet, vilket ger en positiv kvalitetsspiral. Empiriska undersökningar som har gjort har visat på ett positivt samband mellan kvalitet och lönsamhet. Företag som har satsat på kvalitet och lyckats med det här har visat sig då högre lönsamhet jämfört med företag som inte arbetat lika mycket med kvalitet.


Gratis bokföring och fakturering?, via Bokio kan du gratis sköta din bokföring och fakturering i molnet. Genom att lägga till några kronor per månad kan du få fler avancerade funktioner för din administration. Klicka här för att komma igång redan idag, det är inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/09

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.se