Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Sambandet mellan kvalitet och lönsamhet (ekonomistyrning)

Många forskare har visat på att det finns ett positivt samband mellan kvalitet och lönsamhet. Högre kvalitet ger upphov till högre lönsamhet.

Med förbättrad kvalitet får företaget färre reklamationer, färre kassationer, färre omarbetningar och färre störningar. Dessa förbättringar ger kortare ledtider, mindre kostnader och minskat behov av buffertlager.

Förbättrad kvalitet ger också större möjligheter till att ta ut högre priser på marknaden. Förbättrad kvalitet leder därmed till ökade intäkter, lägre kostnader och mindre kapitalbindning, vilket innebär förbättrad lönsamhet.

Förbättrad lönsamhet kan användas till ytterligare satsningar på utökad produktionskapacitet och förbättrad kvalitet, vilket ger en positiv kvalitetsspiral. Empiriska undersökningar som har gjort har visat på ett positivt samband mellan kvalitet och lönsamhet. Företag som har satsat på kvalitet och lyckats med det här har visat sig då högre lönsamhet jämfört med företag som inte arbetat lika mycket med kvalitet.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/09

Kontakta bokforingstips.se