Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är en resursdrivare? (ekonomistyrning)

Resursdrivare är ett begrepp inom den aktivitetsbaserade kalkyleringen. Resursdrivare används för att fördela gemensamma kostnader för flera aktiviteter till specifika aktiviteter.

Resursdrivare fungerar på samma sätt som kostnadsdrivare. Exempelvis så kan det vara en person som utför arbete i två olika aktiviteter. Dennes lönekostnad kan då divideras med resursdrivaren arbetstid.

Om personen använder 40% av sin arbetstid i den ena aktiviteten och 60% av sin arbetstid i den andra aktiviteten så skall 40% av lönekostnaden fördelas till aktivitet 1 och 60% av lönekostnaden till aktivitet 2.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-02-08

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001