Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är en resursdrivare? (ekonomistyrning)

Resursdrivare är ett begrepp inom den aktivitetsbaserade kalkyleringen. Resursdrivare används för att fördela gemensamma kostnader för flera aktiviteter till specifika aktiviteter.

Resursdrivare fungerar på samma sätt som kostnadsdrivare. Exempelvis så kan det vara en person som utför arbete i två olika aktiviteter. Dennes lönekostnad kan då divideras med resursdrivaren arbetstid.

Om personen använder 40% av sin arbetstid i den ena aktiviteten och 60% av sin arbetstid i den andra aktiviteten så skall 40% av lönekostnaden fördelas till aktivitet 1 och 60% av lönekostnaden till aktivitet 2.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se