Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Prognoser, vad är prognoser? och prognostisering (ekonomistyrning)

Prognoser är viktiga i företag som underlag för företagets planering och budgetering. Prognoser är uppskattningar av utvecklingen för olika mått i framtiden.

Prognoser är oftast en fortsättning på en trend. Prognoser baseras alltså oftast på att utvecklingen kommer att fortsätta som förut enligt en linjär trend framåt i tiden.

Prognoser är viktiga därför att de kan vara underlag för företagets strategiska inriktning och de kan också belysa framtida problemområden. Prognoser är också viktiga för resursplaneringen i företaget och för hur mål skall sättas i företaget.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se