Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Prognoser, vad är prognoser? och prognostisering (ekonomistyrning)

Prognoser är viktiga i företag som underlag för företagets planering och budgetering. Prognoser är uppskattningar av utvecklingen för olika mått i framtiden.

Prognoser är oftast en fortsättning på en trend. Prognoser baseras alltså oftast på att utvecklingen kommer att fortsätta som förut enligt en linjär trend framåt i tiden.

Prognoser är viktiga därför att de kan vara underlag för företagets strategiska inriktning och de kan också belysa framtida problemområden. Prognoser är också viktiga för resursplaneringen i företaget och för hur mål skall sättas i företaget.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-02-05

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001