Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se
Startsidan
Löneadministration
Koncernredovisning
Redovisning enligt IFRS
Forum om bokföring
Årsredovisning
Belopp och procent
Nyckeltal
Källförteckning
Sekretesspolicy
Länktips

Hjälp oss att fortsätta driva den här hemsidan. En donation behandlas som en vanlig försäljning, skattepliktig för oss och avdragsgill för dig. Vi redovisar moms om 20 % (25 % momssats) på inbetalt belopp, moms om 25 % tillkommer på donerat belopp.
Donera via faktura
Gratis bokföring? Bokio tillhandahåller en tjänst för bokföring, fakturering och lönehantering via nätet. Klicka här för att komma igång redan idag, Bokio är gratis i sitt grundutförande och är inte bindande.

Vad är ett paretodiagram? (ekonomistyrning)

Paretodiagram är ett av de sju förbättringsverktygen. Paretodiagram är uppkallat efter den italienske nationalekonomen Vilfredo Pareto.

Ett paretodiagram hjälper till att bestämma i vilken ordning problem skall angripas. Ett paretodiagram visar olika typer av fel och hur många enheter som har varje typ av fel. I ett paretodiagram visas feltyperna på den horisontella axeln och på den vertikala axeln visas hur många enheter som är felaktiga.

Ett paretodiagram visar oftast på förhållandet att 20% av feltyperna står för 80% av antalet felaktiga enheter. Ett paretodiagram hjälper till att koncentrera det inledande arbetet på att eliminera de feltyper som står för den största andelen fel.

Läs mer om paretodiagram på aktiesite


Gratis bokföring och fakturering?, via Bokio kan du gratis sköta din bokföring och fakturering i molnet. Genom att lägga till några kronor per månad kan du få fler avancerade funktioner för din administration. Klicka här för att komma igång redan idag, det är inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Uppdaterad: 2015-08-10

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.se