Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är ett paretodiagram? (ekonomistyrning)

Paretodiagram är ett av de sju förbättringsverktygen. Paretodiagram är uppkallat efter den italienske nationalekonomen Vilfredo Pareto.

Ett paretodiagram hjälper till att bestämma i vilken ordning problem skall angripas. Ett paretodiagram visar olika typer av fel och hur många enheter som har varje typ av fel. I ett paretodiagram visas feltyperna på den horisontella axeln och på den vertikala axeln visas hur många enheter som är felaktiga.

Ett paretodiagram visar oftast på förhållandet att 20% av feltyperna står för 80% av antalet felaktiga enheter. Ett paretodiagram hjälper till att koncentrera det inledande arbetet på att eliminera de feltyper som står för den största andelen fel.

Läs mer om paretodiagram på aktiesite

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2015-08-10

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001