Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Organisation, vad är en organisation? och organisationsschema (ekonomistyrning)

En organisation är en grupp med människor som samarbetar för att nå ett eller flera mål. En organisation har flera chefer både horisontellt och vertikalt i företaget.

På ett horisontellt plan har en organisation chefer för olika divisioner och avdelningar. På ett vertikalt plan har en organisation flera underchefer som har hand om olika områden inom ett huvudområde.

En organisation kan vara indelad i avdelningar såsom inköp, ekonomi, produktion och försäljning. En avdelning kan i sin tur vara indelad i underavdelningar, exempelvis så kan det i avdelningen ekonomi finnas en personalavdelning och en redovisningsavdelning.

En organisation har flera chefer som skall ta beslut i enlighet med mål och strategier och behöver därför styras i ekonomistyrningen. En organisation brukar beskrivas med ett organisationsschema. En organisation är en helhet med flera delar som skall dra åt samma håll vilket ställer krav på ekonomistyrningen i företaget.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-02-05

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001