Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är nollpunkt, kritisk punkt och break-even? (ekonomistyrning)

I ett resultatdiagram kan man få fram en nollpunkt. Nollpunkt eller kritisk punkt är den punkt i ett resultatdiagram där intäktslinjen skär totalkostnadslinjen.

I denna nollpunkt är resultatet noll, varför det kallas för nollpunkt. En nollpunkt är den punkt i ett resultatdiagram där kalkylobjektet når "break-even".

Om volymen ökar över denna nollpunkt blir det vinst och om volymen sjunker under denna nollpunkt blir det förlust.

Nollpunkt inträffar där:
totala intäkter=totala kostnader

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se