Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är lönsamhetsansvar? (ekonomistyrning)

Lönsamhetsansvar är en form av ekonomiskt ansvar för chefer. Lönsamhetsansvar är ett ansvar hålla en budget som innehåller tillgångar, intäkter och kostnader.

Ett Lönsamhetsansvar innebära att en chef utvärderas på måttet avkastning på tillgångar. Ett lönsamhetsansvar skall endast tilldelas avdelningar med chefer som kan påverka investeringar i tillgångar, intäkter och kostnader.

I ett lönsamhetsansvar skall inte sådana tillgångar, intäkter eller kostnader som en chef inte kan påverka tas med i budgeten.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se