Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Kalkylmodeller och vad är kalkylmodeller? (ekonomistyrning)

Kalkyler är kalkylmodeller just därför att de är förenklade avbilder av verkligheten. När man bygger kalkylmodeller måste man göra en avvägning mellan exakthet och enkelhet.

Kalkylmodeller skall gärna vara så korrekta och verklighetstrogna som det är möjligt men det får inte bli för komplicerat och dyrt att samla in och bearbeta data till kalkylmodeller.

Kalkylmodeller finns som standardmodeller, det vill säga det finns redan färdiga kalkylmodeller för olika kalkylsituationer. Det kan vara bra att utgå från en redan färdig kalkylmodell och göra anpassningar i den.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se