Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se
Startsidan
Löneadministration
Koncernredovisning
Redovisning enligt IFRS
Forum om bokföring
Årsredovisning
Belopp och procent
Nyckeltal
Källförteckning
Sekretesspolicy
Länktips

Hjälp oss att fortsätta driva den här hemsidan. En donation behandlas som en vanlig försäljning, skattepliktig för oss och avdragsgill för dig. Vi redovisar moms om 20 % (25 % momssats) på inbetalt belopp, moms om 25 % tillkommer på donerat belopp.
Donera via faktura
Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Kalkylmässig avskrivning och vad är kalkylmässiga avskrivningar? (ekonomistyrning)

Kalkylmässig avskrivning är värdet på resursförbrukningen av anläggningstillgångar värderat till nupriser.

Beräkningen av kalkylmässig avskrivning skall baseras på den mest korrekta bedömningen av ekonomisk livslängd vid värderingstidpunkten. Att kalkylmässig avskrivning skall värderas till nupriser innebär att resursförbrukningen alltid är aktuell och korrekt.

Med kalkylmässig avskrivning till nupriser är kostnaden för en gammal maskin lika stor som kostnaden för en ny maskin. Det finns alltså inga argument för att behålla gamla maskiner på grund av de är avskrivna och klara.

Användningen av nupriser vid beräkning av kalkylmässig avskrivning ger dessutom stabilitet vid prissättning och produktionsbeslut. Företaget skall också ta hänsyn till hur anläggningstillgångarna förbrukas över tiden vid beräkning av kalkylmässig avskrivning. Den största förbrukningen kanske sker i slutet av den ekonomiska livslängden.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver du ett bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och domännamn. Klicka här för att se aktuella erbjudanden, vi använder själv Loopia och är väldigt nöjda.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos KREA kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.
Uppdaterad: 2010-02-05

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.se


Chatta med Abot 001