Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Internpriser, vad är internpriser? och internprissättning (ekonomistyrning)

Internpriser är priser som används internt i ett företag. Internpriser används när en avdelning säljer något till en annan avdelning.

Internpriser används i ekonomistyrningen för att man skall kunna ge avdelningar och chefer resultatansvar eller räntabilitetsansvar. För att en avdelning eller en chef skall kunna ha resultatansvar eller räntabilitetsansvar måste det finnas intäkter och kostnader för avdelningen.

Vissa avdelningar har bara externa intäkter och då måste det finnas internpriser för kostnader. Andra avdelningar har bara externa kostnader och då måste det finnas internpriser för intäkter.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se