Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Indirekt kostnad och vad är indirekta kostnader? (ekonomistyrning)

Indirekta kostnader är fördelningsspecifika kostnader. Indirekta kostnader är de kostnader som inte är direkta kostnader.

Indirekta kostnader kan inte fördelas direkt till en kostnadsbärare utan de fördelas först till ett kostnadsställe och sedan därifrån till en kostnadsbärare. Indirekta kostnader behöver inte fördelas till kostnadsbärare men skall fördelas till kostnadsbärare i en självkostnadskalkyl.

Indirekta kostnader fördelas till kostnadsbärare med hjälp av en fördelningsnyckel, vilket oftast är de direkta kostnaderna.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se