Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Förkalkylering och vad är en förkalkyl? (ekonomistyrning)

Inom kalkylering finns begreppet förkalkyl. En förkalkyl är ett beslutsunderlag och upprättas innan det att ett beslut fattas.

En förkalkyl för en produktkalkyl upprättas innan produktionen sätts igång. I en förkalkyl kan det finnas stor osäkerhet. En förkalkyl kan upprättas för beslut eller situationer som företaget aldrig stått inför tidigare. Osäkerheten för en förkalkyl beror också på tillgången av kalkylunderlag, eller grunddata för kalkylen.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se