Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Fördelningsspecifik kostnad och vad är fördelningsspecifika kostnader? (ekonomistyrning)

Inom kalkyleringen finns det ett behov av att dela upp kostnader beroende på hur de fördelas till ett kalkylobjekt.

Fördelningsspecifika kostnader delas in i två grupper beroende på hur kostnaderna fördelas till ett kalkylobjekt. Fördelningsspecifika kostnader delas upp i direkta kostnader och indirekta kostnader.

Fördelningsspecifika kostnader är nödvändiga i kalkyleringen för att upprätta en självkostnadskalkyl och beräkna självkostnaden för ett kalkylobjekt. I en självkostnadskalkyl fördelas alla fördelningsspecifika kostnader till ett kalkylobjekt, fördelningen görs dock på olika sätt beroende på om det är direkta eller indirekta kostnader.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se