Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Flexibel budget och vad är en flexbudget? (ekonomistyrning)

En budget kan vara fast eller flexibel. En flexibel budget anpassar sig till ändrade förutsättningar. En resultatenhet som har en flexibel budget kan ha ansvar för försäljningspriset per styck och kostnaden per styck.

Den sålda volymen avgör hur mycket intäkter och kostnader som en chef skall utvärderas på i en flexibel budget. En flexibel budget kan innebära att en chef har ansvar för att hålla kostnaderna i förhållande till intäkterna.

Om intäkterna blir högre än budgeterat så anpassas även kostnaderna uppåt i en flexibel budget. En flexibel budget är alltså en budget som anpassas till nya förutsättningar vid utvärderingstillfället.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se