Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Flexibel budget och vad är en flexbudget? (ekonomistyrning)

En budget kan vara fast eller flexibel. En flexibel budget anpassar sig till ändrade förutsättningar. En resultatenhet som har en flexibel budget kan ha ansvar för försäljningspriset per styck och kostnaden per styck.

Den sålda volymen avgör hur mycket intäkter och kostnader som en chef skall utvärderas på i en flexibel budget. En flexibel budget kan innebära att en chef har ansvar för att hålla kostnaderna i förhållande till intäkterna.

Om intäkterna blir högre än budgeterat så anpassas även kostnaderna uppåt i en flexibel budget. En flexibel budget är alltså en budget som anpassas till nya förutsättningar vid utvärderingstillfället.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-02-05

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001