Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är ekvivalentmängd? (ekonomistyrning)

Ekvivalentmängd beräknas i ekvivalentkalkyler. Ekvivalentmängd motsvaras av produkters ekvivalenttal multiplicerat med produkters volym.

Ekvivalentmängd används för att fördela kostnader till produkter i ekvivalentkalkyler. Den totala kostnaden för en resurskälla fördelas till produkter utifrån produkters ekvivalentmängd i förhållande till den totala ekvivalentmängden.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se