Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är conjoint analys? (ekonomistyrning)

Conjoint analys är en testmetod inom området för försöksplanering. En conjoint analysis syftar till att reda ut vilka produktegenskaper som är viktigast för kunderna.

En conjoint analysis innebär att kunderna tvingas välja mellan olika produkter med olika egenskaper. I en conjoint analysis föregås av en försöksplan där egenskaper har valts ut och åsatts ett högt respektive lågt värde.

Försöksplanen utgör underlag för ett antal konceptprodukter med olika egenskaper vilka kunderna skall rangordna. Genom att tillfråga ett stort antal kunder kan företaget avgöra vilka koncept som är bäst och hur marknaden skall segmenteras, delas upp. En conjoint analysis är lämplig att använda sig av för produktutveckling.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se