Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Vad är cleanroom-metodik? (ekonomistyrning)

Cleanroom-metodik är en metod för kvalitetsarbete som har skapats av Harlan Mills. Cleanroom-metodik är främst lämpad för utveckling av programvara.

Cleanroom-metodik utgår från kundönskemål när en ny programvara skall utvecklas. Utifrån kundönskemål skapas specifikationer över funktioner och vad programmet skall användas till (syftet med programmet).

Programutveckling enligt cleanroom-metodik sker i små steg av programmerare utifrån funktionsspecifikationen och tesfall skapas kontinuerligt utifrån användningsspecifikationen.

Testning av programvaran sker kontinuerligt enligt statistiska metoder utifrån de testfall som har skapats. En återkoppling av testningen sker till programmerare och till specifikationerna över funktion och användning.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se