Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Budgetuppföljning, vad är budgetuppföljning? och uppföljning av budget (ekonomistyrning)

Budgetuppföljning är en process där budgeterade eller planerade värden jämförs med verkliga värden och där chefernas prestationer utvärderas.

Budgetuppföljning är viktig i företag för att visa att man är intresserad av chefernas arbete, för att kunna sätta in korrigerande åtgärder om budgeten inte efterföljs eller för att utvärdera och kanske korrigera de mål och den strategi som budgeten bygger på.

Budgetuppföljning görs oftast månadsvis för att man skall få en snabb feedback och kunna vidta korrigerande åtgärder snabbt. Utan budgetuppföljning förlorar budgeten mycket av sitt värde. Budgetuppföljning är en del av den ekonomiska styrningen.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se