Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Bruksvärde och vad är bruksvärde? (ekonomistyrning)

Bruksvärde är det återstående kalkylmässiga värdet för en anläggningstillgång. Bruksvärde är anskaffningspris värderat till nupriser minskat med gjorda kalkylmässiga avskrivningar.

En kalkylmässig avskrivning minskar en anläggningstillgångs bruksvärde. Förändrade nupriser påverkar också en anläggningstillgångs bruksvärde. Bruksvärde är den kapitalbindning som en anläggningstillgång ger upphov till.

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Kontakta bokforingstips.se