Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se
Startsidan
Löneadministration
Koncernredovisning
Redovisning enligt IFRS
Forum om bokföring
Årsredovisning
Belopp och procent
Nyckeltal
Källförteckning
Sekretesspolicy
Länktips

Hjälp oss att fortsätta driva den här hemsidan. En donation behandlas som en vanlig försäljning, skattepliktig för oss och avdragsgill för dig. Vi redovisar moms om 20 % (25 % momssats) på inbetalt belopp, moms om 25 % tillkommer på donerat belopp.
Donera via faktura
Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Beslutsteori och vad är beslutsteori? (ekonomistyrning)

Ett beslut innebär oftast att man väljer mellan flera olika alternativ. Varje alternativ medför konsekvenser i framtiden.

Inom beslutsteori antar man att beslutsfattare är rationella. Inom beslutsteori antas det att en beslutsfattare alltid väljer det bästa alternativet. En rationell beslutsfattare antas gå igenom följande steg:

1. Fastställ problemet och tydliggör målsättningen
2. Ta reda på alla handlingsalternativ
3. Ta reda på konsekvenserna för dessa alternativ
4. Jämför konsekvenserna med målsättningen
5. Välj det alternativ som uppfyller målsättningen bäst

En beslutsfattare måste ha ett klart och precist problem, veta vad som skall beslutas och vilken informationen som behövs för att ett bra beslut skall kunna fattas. Kalkylmodeller kan vara underlag för beslut men även annan kvalitativ information. Det är dock viktigt att man vet vilken information man behöver för att kunna välja rätt kalkylmodell.


Gratis bokföring och fakturering?, via Bokio kan du gratis sköta din bokföring och fakturering i molnet. Genom att lägga till några kronor per månad kan du få fler avancerade funktioner för din administration. Klicka här för att komma igång redan idag, det är inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/05

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.se