Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Acceptanskontroll och vad är acceptanskontroll? (ekonomistyrning)

Acceptanskontroll innebär att man hjälp av ett urval av enheter från ett parti kan dra slutsatser om ett helt parti. Acceptanskontroll görs oftast på statistiska grunder med statistiska metoder som hjälpmedel.

Acceptanskontroll är en kontroll som innebär att man skall avgöra huruvida man skall acceptera ett parti eller inte. Oftast vill man inte testa alla enheter i ett helt parti på grund av de kostnader det innebär samt att en del produkter måste förstöras för att testas.

Acceptanskontroll kan göras med hjälp av olika metoder, bland annat demings allt-eller-inget-regel, attributmetoden, OC-kurvan eller genom vanlig slutledning från statistiska urval.

Läs mer om acceptanskontroll på aktiesite

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-02-08

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001