Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Acceptanskontroll och vad är acceptanskontroll? (ekonomistyrning)

Acceptanskontroll innebär att man hjälp av ett urval av enheter från ett parti kan dra slutsatser om ett helt parti. Acceptanskontroll görs oftast på statistiska grunder med statistiska metoder som hjälpmedel.

Acceptanskontroll är en kontroll som innebär att man skall avgöra huruvida man skall acceptera ett parti eller inte. Oftast vill man inte testa alla enheter i ett helt parti på grund av de kostnader det innebär samt att en del produkter måste förstöras för att testas.

Acceptanskontroll kan göras med hjälp av olika metoder, bland annat demings allt-eller-inget-regel, attributmetoden, OC-kurvan eller genom vanlig slutledning från statistiska urval.

Läs mer om acceptanskontroll på aktiesite

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se