Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Automatfördelning i bokföringen

Automatfördelning är ett automatiserat sätt att bokföra verifikationer. Automatfördelning kan användas i bokföringsprogram, faktureringsprogram och administrationsprogram.

Automatfördelning innebär att man kan göra inställningar för ett konto i kontoplanen gällande hur bokföring skall ske när det här kontot väljs i bokföringen. Med automatfördelning kan man ställa in belopp för huvudkontot i debet eller kredit och man kan ställa in vilka andra konton som skall vara med i konteringen. För dessa andra konton kan man ställa in procent eller belopp i debet och kredit samt välja resultatenhet och projekt.

När man väljer eller skriver in huvudkontot i en verifikation vid bokföring (om inget belopp är ifyllt för huvudkontot så får man frågan efter det att belopp är ifyllt i debet eller kredit) så får man en fråga om man vill utföra automatfördelning. Om man svarar ja på den här frågan så fylls verifikationen med belopp, konton och i förekommande fall resultatenheter och projekt. Med automatfördelning går det snabbt att bokföra samtidigt som det bli korrekt.

Behöver ditt företag redovisning eller revision? Ageras är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig hitta en redovisningskonsult eller revisor som passar dina behov. Klicka här och prova idag, Ageras är gratis och inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.
Uppdaterad: 2010-01-08

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.seHogia
Doxservr
Chatta med Abot 001