Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se
Startsidan
Löneadministration
Koncernredovisning
Redovisning enligt IFRS
Forum om bokföring
Årsredovisning
Belopp och procent
Nyckeltal
Källförteckning
Sekretesspolicy
Länktips

Hjälp oss att fortsätta driva den här hemsidan. En donation behandlas som en vanlig försäljning, skattepliktig för oss och avdragsgill för dig. Vi redovisar moms om 20 % (25 % momssats) på inbetalt belopp, moms om 25 % tillkommer på donerat belopp.
Donera via faktura
Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Automatfördelning i bokföringen

Automatfördelning är ett automatiserat sätt att bokföra verifikationer. Automatfördelning kan användas i bokföringsprogram, faktureringsprogram och administrationsprogram.

Automatfördelning innebär att man kan göra inställningar för ett konto i kontoplanen gällande hur bokföring skall ske när det här kontot väljs i bokföringen. Med automatfördelning kan man ställa in belopp för huvudkontot i debet eller kredit och man kan ställa in vilka andra konton som skall vara med i konteringen. För dessa andra konton kan man ställa in procent eller belopp i debet och kredit samt välja resultatenhet och projekt.

När man väljer eller skriver in huvudkontot i en verifikation vid bokföring (om inget belopp är ifyllt för huvudkontot så får man frågan efter det att belopp är ifyllt i debet eller kredit) så får man en fråga om man vill utföra automatfördelning. Om man svarar ja på den här frågan så fylls verifikationen med belopp, konton och i förekommande fall resultatenheter och projekt. Med automatfördelning går det snabbt att bokföra samtidigt som det bli korrekt.


Gratis bokföring och fakturering?, via Bokio kan du gratis sköta din bokföring och fakturering i molnet. Genom att lägga till några kronor per månad kan du få fler avancerade funktioner för din administration. Klicka här för att komma igång redan idag, det är inte bindande.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/01/08

Dela innehåll


Kontakta bokforingstips.se