Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

03. Utgifter som ska bokföras i företaget (K1 EN)

3.18 Utgift är endast det som företaget ger ut för det som tillkommer företaget. Belopp som ges ut för någon annans räkning, såsom t.ex. mervärdesskatt, utgör inte utgift.

3.19. Följande utgifter ska bokföras i företaget:

Typ av utgift Utgift som ska bokföras Utgiften ska bokföras till
Allmänna utgifter i verksamheten Utgifter för att förvärva eller bibehålla inkomster till den del de avser företaget det belopp som står på kvittot eller fakturan.
Utgift för skadeståndsersättningar m.m. Andra utgifter som hänför sig till företaget såsom skadeståndsersättningar m.m. det belopp som står på beslutet eller någon motsvarande handling.
Insättningar Utgifter för företagets nyttjande av en privat tillgång skälig del av företagarens utgifter för tillgången eller om det finns ett av Skatteverket föreskrivet schablonvärde, detta värde.
Ränteutgifter Ränteutgifter på företagets låneskulder det belopp som står på räntebeskedet eller liknande.

Andra utgifter är privata utgifter som inte ska bokföras i företaget. (BFNAR 2009:2).


Källa: www.bfn.se, Bokföringsnämnden, 2015-10-22

Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2015/10/22

Kontakta bokforingstips.se