Bokforingstips.se
Meny Sök Bokforingstips.se

Kvalitet, kvalité och vad är kvalitet? (ekonomistyrning)

Kvalitet har blivit ett alltmer intressant begrepp i västvärlden, främst på grund av japansk framgång tack vare långsiktigt arbete med kvalitet. Ordet kvalitet betyder beskaffenhet men har fått en bredare innebörd på senare år.

Kvalitet innebär att uppfylla eller helst överträffa kundernas krav, behov och förväntningar till lägsta möjliga kostnad. En produkts kvalitet brukar mätas genom att en produkt tillmäts egenskaper vilka är viktiga för kunden och vilka skall vara så bra som möjligt.

Kvalitet innebär också att minska antalet fel vid produktion av produkten, kunderna gillar inte när det är fel i produkten och mindre fel ger lägre kostnader. Det är oftast billigast att göra rätt från början. Kvalitet utgår ifrån kunderna och deras behov och förväntningar.

Arbetet med kvalitet måste därför börja med att kunderna identifieras och att kundernas behov och förväntningar fastställs. När vi vet vilka kunderna är och vilka förväntningar och behov dessa har så kan vi påbörja arbetet med att uppfylla eller överträffa kundernas krav, behov och förväntningar. Det brukar nu sägas att det är billigt att ge kunderna kvalitet jämfört med tidigare uppfattning att kvalitet kostar.


Enkel bokföring och fakturering?, via Bokio kan du sköta din bokföring och fakturering i molnet. Bokios smarta mallar sköter konteringen automatiskt så att du kan vara trygg med att du gör rätt. Klicka här för att komma igång redan idag.

Om du skall upprätta en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2-rekommendationen så kan du med fördel göra det här online, årsredovisning online. Du betalar per årsredovisning men behöver bara betala om du är helt nöjd.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan ditt företag låna mellan 10 000 kr och 30 000 000 kr under upp till 5 år. Det finns cirka 24 långivare att välja mellan och du får ett låneförslag inom 2 dagar (Gör en ansökan idag).

Uppdaterad: 2010/02/08

Kontakta bokforingstips.se